Tips hur man väljer sexleksaker

Tipsen hur du väljer sexleksaker

Det finns ett stort sortiment med olika sexleksaker att välja mellan och det är inte alltid lätt att bestämma sig. Här får du lite tips på vägen.

Fundera först på vad du är ute efter:

  • Vaginal njutning
  • Stimulans av klitoris
  • Parprodukt – under samlag


Sexleksaker för vaginal njutning

Många tycker det är skönast med penetrerande sex så finns det olika stavar att välja mellan, både med och utan vibrationer. Många kvinnor väljer gärna en stav med vibrationer eftersom dessa ger mer stimulans. Vibrationerna ökar dessutom blodgenomströmningen, vilket kan underlätta orgasm.

Vilken storlek ska man välja
Om du osäker på vilken storlek du vill ha så är det generellt bättre att börja med en liten stav. Hitta din stav i kategori Vibrators

Första staven för att testa sexleksakaer
Ofta väljer man en mindre hårdplaststav med steglösa vibrationer. Den kan lätt användas både vid vaginal njutning och för klitorisstimulans. En stav med en hård, slät yta ger minst friktion och glider därför lättare i motsats till en mjuk, porös yta som kan upplevas sträv. Glidmedel är att rekommendera för att leksaken ska komma till sin fulla rätt. Även en dildo (en stav utan vibration) är ett bra val.

Sexleksaker för G-punkten

Det finns böjda stavar som är avsedda att stimulera g-punkten för att uppnå g-punktsorgasm. Du hittar dessa stavar i kategorin G-punkststavar.

Bra tips
Även om du normalt inte behöver eller använder glidmedel så kan du behöva ett glidmedel tillsammans med en sexleksak. Detta gäller speciellt om du köpt en stav i ett mjukare material, som t ex jelly. Här i internetbutiken får du produktförslag på vilka produkter som passar till den sexleksak du önskar köpa, t ex glidmedel, rengöringsmedel och ev batteri. Dessa hittar du till höger när du är inne på en produktsida.

Stimulans av klitoris

Det lättaste sättet för kvinnor att få orgasm är genom att stimulera klitoris. Ett enkelt och bekvämt sätt att få orgasm är därför att använda en klitorisvibrator. Dessa vibratorer är ofta av mindre storlek, en del med sele, men oftast är de avsedda att hålla i handen (eller lägga i trosan).

Det kan vara bra för dig att välja en vibrator som har steglös vibration eller har flera valmöjligheter. Du har då lättare att få den stimulans du önskar. Gå till kategorin Klitorisvibratorer

Glidmedel är A och O vid klitorisstimulans, då kvinnans lubrikation inte når så högt upp. Annars kan skav och irritation uppstå.

rabbit vibrator online


Vibrerande ägg
Vill du ha en diskret och allsidig produkt så kan du välja ett vibrerande ägg. Beroende på humör och tillfälle kan du antingen föra in det i slidan eller låta äggets vibrationer stimulera klitoris. Nästan alla ägg har separat kontroll, vilket gör att du enkelt och bekvämt kan ändra vibrationshastighet. Gå till kategorin Vibrerande ägg

Multistav / Rabbit
En populär produkt är den så kallade multistaven, även kallad Rabbit eller Pärlstav. Där får du stimulans på tre olika områden på en och samma gång.
1. Staven roterar i toppen,
2. pärlorna går runt precis innanför slidmynningen samt att den har
3. en klitorisvibrator. Dessa tre stimulansområden på samma gång har gjort

Dessa stavar omåttligt populära. Glidmedel är bra att använda även tillsammans med dessa stavar.

Har man lätt för att bli öm i underlivet, så brukar man inte uppskatta pärlorna som snurrar runt vid slidmynningen där man har mest känsel. Välj i så fall en liknande stav utan pärlor.

Parprodukter – under samlag

Många kvinnor upplever att det inte alltid är så lätt att få orgasm under ett samlag om inte klitoris stimuleras. Genom att placera en vibrerande ring nere vid penisroten så får kvinnan sköna vibrationer vid varje stöt under samlaget. Detta är en enkel lösning som ger stora förutsättningar för dig att uppnå orgasm under samlag. Se penisringar här

Rabattkod