Glidmedel så hittar du rätt

HITTA RÄTT GLIDMEDEL

Glidmedel är ett populärt hjälpmedel för att minska friktionen vid sexuella aktiviteter. Numera finns det i en rad varianter med olika baser, smaker och funktioner. Ett bra glidmedel kan höja njutningsfaktorn avsevärt - men att hitta rätt produkt kan ibland vara svårt. Använd aldrig massageolja eller hudkräm i stället för glidmedel. För att underlätta för Dig att hitta rätt bland alla varianter, har Vi därför beskrivit lite närmre vad varje glidmedel är bäst lämpat för. Vattenbaserade glidmedel är alltid bäst lämpade för sexleksaker i silikon och plastmaterial. Med glas och stål kan vilket glidmedel som helst användas.


Vattenbaserade Glidmedel
Ett vattenbaserat glidmedlet innehåller varken silikon eller olja. Därför kan Du lätt tvätta bort detta med varmt vatten, och det lämnar inte fläckar på textilier. För att behålla fuktigheten innehåller vattenbaserade glidmedel särskilda ämnen som även är mjukgörande för huden. Många kan dock uppleva att vattenbaserade glidmedel snabbt absorberas av huden/slemhinnorna och varar inte lika länge som silikon och oljebaserade varianter. För att återfå glidförmågan kan Du applicera mer på önskade områden. Vattenbaserade glidmedel är oftast transparenta och luktfria, samt finns i neutrala eller smaksatta varianter.

Silikonbaserade Glidmedel
Den största skillnaden mellan silikon och vattenbaserade glidmedel är varaktigheten. Silikonbaserade glidmedel är doftlösa och behåller sin glidförmåga under längre tid än de vattenbaserade varianterna. Silikonet bryts inte ner under användning, därför behåller det sin effekt länge. Du som ammar eller lider av vestibulit, vaginism eller klimakteriebesvär rekommenderas att använda silikonbaserade glidmedel då deras långvariga effekt är mer skonsam mot slemhinnorna. Silikonbaserade glidmedel går också utmärkt att använda tillsammans med alla kondomer som inte är silikonbaserade.

Hybrid Glidmedel
Glidmedel som både är silikon och vattenbaserade.
Detta är en blandning av vatten och silikonbaserat glidmedel, kallas ibland för hybridglidmedel. Du får silikonets långvariga fuktighet och glideffekt, tillsammans med den enkla rengöringen av vattenbaserade glidmedel

Oljebaserade Glidmedel
Även om oljebaserade glidmedel ger en mycket bra glidförmåga finns det många nackdelar med dessa glidmedel. Kvinnor riskerar att drabbas av svampinfektioner och liknande problem eftersom de flesta oljebaserade glidmedel innehåller ämnen många kvinnor inte tål. Dessa glidmedel får heller inte användas tillsammans med intimhjälpmedel eller kondomer då de löser upp materialet i produkterna. Detsamma gäller för leksaker tillverkade av jelly, cyberskin, loveclone och/eller silikon. Tänk också på att oljebaserade glidmedel kan lämna permanenta fläckar på textilier.

Silikonbaserade glidmedel fungerar ofta precis lika bra som oljebaserade men utan sagda nackdelar. Trivs du ändå bäst med oljebaserade glidmedel rekommenderar vi dig att använda ett som innehåller kokosfett eller kokosolja som består till 92% av mättat fett. Du kan också använda t.ex. olivolja. Var bara försiktig om du är överkänslig eller allergisk, och använd helst ekologiska, kallpressade oljor.

Värmande Glidmedel
Värmande glidmedel skapar en värmande effekt som ökar när man rör vid eller blåser på huden efter applicering. Värmande glidmedel är vattenbaserade och fungerar även utmärkt för en romantisk massage. Använd gärna tillsammans med ett kylande glidmedel för att höja njutningsnivån ytterligare ett snäpp.

Kylande Glidmedel
Ett kylande glidmedel kan vara ett bra alternativ för de som är lite känsligare. Dessa vattenbaserade glidmedel ger en kylande och pirrande känsla. Precis som med värmande glidmedel förhöjs känslan när man blåser på eller rör vid huden efter applicering.


Glidmedel för Analsex

För att undvika smärtsamma friktionsskador på ändtarmen vid analsex är det oerhört viktigt att använda ett bra glidmedel. Analglidmedel har vanligtvis en tjockare konsistens som är speciellt framtagen för just analsex. Vissa analglidmedel innehåller även Benzocain/Lidocain, vilket är ett bedövningsmedel för utvärtes bruk som hjälper till att minska den smärta som kan uppstå vid analsex. Finns även som spray. Använd rikligt med glidmedel (gärna ett silikonbaserat) och ta det väldigt försiktigt om Ni är nybörjare.

Rabattkod